Vasa Order of AmericaVice Grand Master's Message

Vice Grand Master John C (Jack) Hanright's Spring Message for 2021

THE Vice GRAND MASTER'S MESSAGE
Read in English

Vice Stormästarens Meddelande

Kära Vasamedlemmar,

Jag tittar tillbaks på vad vår Stormästare skrev i vårens utgåva för ett år sedan där han hoppades att pandemin snart skulle ebba ut men blir åter igen påmind om att vi inte har kommit igenom riktigt än. Många medlemmar, vänner och familj har drabbats. Några med avsevärda hälsobekymmer, många med ekonomiska problem och det finns tyvärr också de som förlorat nära och kära. Vi delar alla en tanke och den allra djupaste medkänsla för dessa medlemmar. Vi känner också stark medkänsla och support för dem som drabbats på andra sätt. Men som vår Stormästare sa i sin text för ett år sedan: “Vi kan inte låta detta ta ner vår optimism och framtidstro”.

Vår ansvarige för sociala media Chad Widman har varit strängt upptagen i år. Medlemmar har mer än någonsin använt sociala media för att hålla kontakten med vad som händer i Vasavärlden. Storlogens kulturansvariga, Jeanne Eriksson Widman Andersen och Kevin DeFeo, har postat intressanta rapporter och alla har delat med sig av foton och givande innehåll. Nu börjar dagarna bli längre, temperaturerna går upp och vi börjar alla kunna lämna stugvärmen för att ge oss ut bland folk igen. Några distriktsloger har senarelagt sina årsmöten till senare i år och några lokalloger har funnit vägar för att börja ses igen. Det ser ljusare ut framöver och vi ser alla fram emot att kunna ses på riktigt.

Ett av de områden som skulle tagits upp av Storlogens ämbetsmän i samband med årsmöten är vårt stipendieprogram för studerande. Jag är glad över att kunna meddela att våra unga Vasamedlemmar kämpar vidare och har fortsatt växa akademiskt.  Storlogen räknar med att ge ut 28 stipendier 2021. Tyvärr är det ännu inte klart hur språklägret på Sjölunden kan komma att genomföras med tanke på pandemin. Det återstår att se. Vasastjärnans redaktörer och jag har publicerat flera av våra stipendiaters uppsatser i Vasastjärnan under året som gått—något som mötts med beundran över deras hårda arbetsinsatser. Tidigare medlemmar skapade en enastående stipendiefond som delat ut årliga stipendier sedan 1946! Jag kan som ordförande i stipendiekommittén intyga att betyg, biografiska data och rekommendationsbrev från våra unga medlemmar övergår all förväntan. De är vår ordens framtid. Vi kommer att fortsätta publicera deras uppsatser och biografier i kommande utgåvor av tidningen.

Vår ansvarige arkivarie i Bishop Hill har gjort ett fantastiskt job för att manövrera alla svårigheter som kommit upp under 2020. Var mån om att läsa texten från ordföranden för det nationella arkivet och, om du har möjlighet, sänd ett tack till Kathy Cuff för hennes hårda arbete.

Så nu blir dagarna längre, träden grönskar och allt kommer i blomning. Förhoppningsvis känns allt lättare framöver och jag för min del kommer bege mig över till Stormästarens hus för att försäkra mig om att han kommer igång med gräsklippningen i Vasa Park.

Jag önskar er alla allt gott från oss alla i Storlogen.

Med Generositet, i Sanning och Enighet,

John C Hanright (Jack),

Vice Stormästare