Vasa Order of AmericaGrand Master's Message

Grand Master John Hanright (Jack)'s Winter Message for 2024

THE GRAND MASTER'S MESSAGE
Read in English

Stormästarens meddelande

Kära Vasabröder och systrar,

Gott Nytt År och God Fortsättning! Välkomna till det nya året 2024. Jag hoppas alla haft en trygg och trevlig tid över helgdagarna. Inger och jag besökte många loger under hösten och början av vintern. I november besökte vi New York Distrikt nummer 4, vid deras tvåårsmöte. Distriktsmästare Jeanne Eriksson höll ett imponerande möte och med stöd av exekutiva rådet och distriktets medlemmar drev hon igenom flera ändringar till distriktsstadgarna, som kommer att hjälpa vidareutvecklingen och tillväxten av New York distriktet.

Jag hade sällskap av förre stormästaren Art Bjorkner och hans fru Nancy, storlogens kassör Kevin DeFeo, storlogemedlem av exekutiva rådet Debbie Larsson och storlogens ansvarige för sociala medier Chad Widman.

Jag hade den stora äran att presentera utmärkelser till Alice Schmutz, som har dragit sig tillbaka efter nästan 40 års arbete som distriktstjänsteman, och också till Jeanne Andersen efter många terminer som Distriksmästare. Grattis till bägge, och stort tack för många års tjänstgöring.

En ljuspunkt under mötets lopp är installationen av de tillvalda tjänstemännen, som utförs av de unga medlemmarna från Elsa Rix Barnklubb. De gör det med glans!

Grattis till nyvalda Distriktsmästaren Elaine McGrath. Elaine har lång erfarenhet och kommer att

bli en produktiv och framgångsrik Distriktsmästare.

Inger och jag besökte också många lokalloger innan Jul för både Lucia och Julfester. Vi gick på Julmarknad i Vasaparken i New Jersey, var på Luciafirande hos Skansens barnklubb och även på Muhlenberg college med Logen Viking 735. Alldeles innan jul hölls NJ Vasa Parks Julbord och vi hade en vintersolståndsfest i vårt hem. Jag gillar att se hur vi får mer och mer sol för varje dag efter det.

Senare i Februari besöker vi Pacific Southwest distriktet no 15 i Woodland Hills, Kalifornien.

Vi ser fram emot att träffa dem och kanske lite varmare väder.

Några av er vet kanske att vår Vasa Star redaktionschef, Liza Ekstrand, har dragit sig tillbaka. Det blir säkert fler artiklar om detta, men jag vill ta tillfället i akt att tacka Liza för hennes mångåriga arbete med Vasa Star. Liza är mycket trevlig att arbeta med och hennes hängivenhet och kommunikation med medlemmar från alla håll i vår organisation har hjälpt vår publicering mycket. Det var nog ett svårt beslut, men vi stödjer henne i detta. Liza har hjälpt oss att hitta en ny redaktionschef och vår redaktör, Christa Svensson har också varit en stor hjälp. Christa fortsätter som redaktör och hennes arbete är mycket uppskattat.

Vår nya redaktionschef är John Larsson från Distrikt 6. John är gift med Debbie Larsson som är, och har varit mycket aktiv som medlem hela livet. Han har varit distriktsmästare, styrelsemedlem i Vasaparken i New Jersey, storlogedeputerad m.m. Listan över jobb är lång. Vi stödjer honom i det nya jobbet och han arbetar tillsammans med Liza, Christa och vår förläggare Ulf Mårtensson. Tack,John, för ditt åtagande.

Som jag tidigare har rapporterat har mitt projekt med födelsedagskort gått mycket bra. Jag skickar i genomsnitt ca 20 kort i månaden. Jag vill passa på att påminna våra lokal och distriktssekreterare att skicka listor på medlemmar som fyller 80, 85, 90, 95 och äldre, så jag kan lägga till dem till min lista.

Med Generositet, i Sanning och Enighet,

John Hanright (Jack)

Stormästare