Vasa Order of AmericaGrand Master's Message

Grand Master Art Bjorkner's Spring Message for 2019

THE GRAND MASTER'S MESSAGE
Read in English

STORMÄSTARENS MEDDELANDE

Hälsningar till alla i Vasavärlden. Våren har kommit, blom­morna blommar här i Vasa Park New Jer­sey och regnskurarna fortsätter.

Nancy och jag tog ett uppehåll från vintern i New Jersey för att delta i distriktsmöte för DL Pacific South­west No. 15 i Woodlands utanför Los Angeles i februari. Vi flög från Tampa istället för New York området. Det visade sig vara bra planerat, eftersom en vinterstorm utvecklades utanför östkusten den dag vi flög! Förra veckan hade vi ett Grand Lodge Executive Board möte och ett styrelsemöte för vårt arkiv i Warwick, Rhode Island i samband med distriktsmöte för Rhode Island Distrikt 3. Det var en glädje att åter igen träffa våra många vän­ner på mötena. Vi gratulerar de nya tjänstemännen i DL 15 och DL 3 och tackar de utgående. Jag uppskattar det hårda arbete ni gör för Vasa.

Härnäst kommer vi att delta i dis­triktsmötet för New Jersey Distrikt 6 i soliga Cape May New Jersey och sedan iväg till Distrikt 19 och 20 i Sverige. När jag återvänder till USA kommer min garderobschef att vara fullt sysselsatt eftersom det efter bara tre dagar bär iväg till Distrikt No. 18 i Alberta, Kanada!

Vid denna tid på året, maj och juni, börjar Vasa aktiviteter på allvar att öka; eftersom det blir många festivaler och parader. Bra tillfällen att delta och presentera VASA.

Den nya webbplatsen för Storlogen är igång men behöver fortfarande insatser från alla distrikt och loger för att bli aktuell. Vi ber alla distrikt och lokala loger att utse en medlem för att till att börja med uppdatera sina respektive webbsidor med tjänstemän och en aktuell kalender. För att komma igång, kontakta Grand Lodge Webmas­ter Robert (Bob) Anderson och be om hjälp med att skapa ett användarnamn, lösenord och en handledning i hanter­ingen av webbsidan.

Glöm inte att Grand Lodge ligger på alla Sociala Media-plattformar. Jag gillar att se många loger publicera information och bilder på Facebook.

I år gav Grand Lodge 17 stipendier och 10 stipendier till Sjölunden. Dina generösa donationer hjälper till att göra det möjligt.

Några av de intressanta ämnen som togs upp på styrelsemötet:

1. OAB-formuläret och matrisen har reviderats. Båda är tillgängliga från GL-sekreteraren.

2. GL historiker Alice Iverson, 285 23rd St, Astoria, OR 97103 söker mate­rial till boken om Vasa inför 125-årsju­bileet. Artiklar och bilder från 1995 till aktuell tid kan skickas in.

3. Storlogemötets knappnål för 2022-mötet säljs för 5 dollar per styck. Alla medlemmar i GLEB har dessa nålar till salu eller kontakta mig.

Kom ihåg att vår Order vill se ett VITALT och ENTUSIASISKT MEDLEMSKAP, SPRID VÅRT NAMN! TV-TV (Talk Vasa) – eller PV-PV (Prata Vasa) med ENTUSI­ASM!


i sanning och enighet,
Art Bjorkner, Grand Master