Vasa Order of America
STORMÄSTARENS MEDDELANDE


Spring 2022 -  click HERE to View in English

 
Home Lodge Directory Links Membership Activities Materials About the Vasa Order of America

STORMÄSTARENS MEDDELANDE

Kära Vasasyskon,

Det här blir mitt sista Storlogemeddelande i Vasastjärnan. De senaste fyra åren har varit händelserika och annorlunda för oss alla. Nu har några av logerna öppnat upp igen för möten på plats, andra har fortsatt med zoom-möten.

Jag har länge tänkt på hur genomtänkta våra kulturprogram och aktiviteter är och om Sveriges representanter känner till oss? För att få svar på frågan tog vi hjälp av Arne Dunhem för att sätta upp ett möte med Sveriges ambassadör i USA, Karin Olofsdotter. Nancy och jag tog ett tåg som fick stopp på vägen och vi anlände därför en timme sent till Washington. Vi hade ett trevligt möte med ambassadören och jag fick mina frågor besvarade. Karin Olofsdotter bekräftade att man i Sverige uppfattar oss som en stor tillgång för att sprida svensk kultur i landet och hålla den levande. Hon kommer att sända över ett brev som bekräftar detta. Det här är någonting jag funderat mycket på. Ambassadören har nu blivit inbjuden till årets Storlogemöte och hon eller hennes representant kommer försöka närvara för att hålla tal. Mötet kändes väldigt uppmuntrande för Orden.

Vänta inte med att boka hotell under Storlogemötet. Vi har reserverat ett antal rum till ett starkt rabatterat pris. Ring Marriott och ge koden VASA GRAND LODGE CONVENTION för att få rabatten. Ring 1.888.236.2427 från USA och Kanada, och 020-795122 från Sverige. Mötets webbsida nås antingen via vasaorder.com eller på vasagrandlodge2022.com

Alla som vill medverka under mötet måste registrera sig med formuläret och betala en avgift på $30 även om man enbart avser att besöka aktiviteter som inte kostar något extra.

Det har arrangerats en bussresa till New Jersey Vasa Park - vår ordens största park. De som kommer med på utflykten får fika vid ankomsten och senare på dagen lunch som arrangeras av Vasa Park Ladies Auxiliary. Njut av en simtur i vår extra stora pool och glöm då inte ta med badkläder. Alla får en handduk att ta med sig hem som ett minne av dagen och besöket. Eller ta en lugn promenad runt parken med något kallt att dricka i handen.

Jag har just kommit tillbaks från årsmöte i New Jersey Distrikt 6, det första på tre år. Det var ett välbesökt möte och den nye Distriktsmästaren är den yngsta vi någonsin haft. Ännu en nyhet för distriktet är att samtliga tre medlemmar i den exekutiva styrelsen plus vice distriktsmästaren alla är damer. Det samma gäller skattmästare och sekreterare … WOW!

Kom ihåg att vår orden behöver LEVANDE ENTUSIASTISKA MEDLEMMAR - SPRID VÅRT NAMN! TV TV TV (Tala Vasa) med ENTUSIASM! En person som saknar entusiasm kan aldrig utveckla det i någon annan. Men en entusiastisk person får snart entusiastiska anhängare. Vi måste tänka på det!

Jag ser fram emot att träffa er alla i Philadelphia.

I Sanning och Enighet

Art Bjorkner, Stormästare

Home Lodge Directory Links Membership Activities Materials About the Vasa Order of America