Vasa Order of America
STORMÄSTARENS MEDDELANDE

Winter 2019-  click to HERE to View in English

 
Home Lodge Directory Links Membership Activities Materials About the Vasa Order of America

STORMÄSTARENS MEDDELANDE

Kära Vasamedlemmar,

Vintern och därmed årets sista utgåva av Vasa Star har anlänt. I den finner ni julhälsningar från loger och distrikt från när och fjärran. Alla är nu upptagna med förberedelser inför Luciafiranden i den egna logen liksom i andra grupper. Jag känner själv stor tacksamhet över våra svenska traditioner som ger oss så meningsfyllda upplevelser som till exempel Lucia.

Nancy och jag har varit upptagna med att besöka våra olika distrikt. Vi hade en härlig tid i september när vårt resande tog oss till Mt Vernon i Washington (DL Pacific Northwest #13) och ett besök på Vasaparken i Seattle. Sedan vidare till Rockport, Massachusetts (DL MA #2) med Spiran #98 som värdar för mötet. Logen Spiran grundades 1906 och köpte loge-byggnaden 1916 som ligger bara ett kvarter från den historiska hamnen i New England. Oj, vilket vackert läge och tummen upp för Spirans medlemmar som så väl underhåller sin historiska mötesplats. Sedan vidare till Berlin i Connecticut (DL CT #1) som grundades 1896 och Uniondale, New York (DL NY #4) där vi underhölls under banketten av den världsberömda Barnklubben Elsa Rix, den äldsta barnklubben i vår orden och Smörgåsbandet, den kända nordamerikanska gruppen med enbart Vasamedlemmar.

Jag får många gånger frågor vid möten, något som jag gärna tar emot, och en av de vanligaste är “varför ändrar ni inte på ..?” Mitt svar är alltid att Storlogens exekutiva styrelse inte sätter regler. Våra föreningsstadgar kan bara ändras av MEDLEMMARNA.  Storlogens exekutiva styrelse genomför de förändringar som röstats igenom under Storlogemötet. Därför uppmanar jag alla medlemmar, som känner att Vasa behöver förändras, att skicka sina förslag till storlogens sekreterare före den 1 mars, 2022. Ditt förslag kommer då att finnas med på dagordningen som storlogens delegater kommer att se över, diskutera och rösta om.

Jag vill påminna våra historiker i de olika distrikten om att sända in sina årsrapporter, inklusive namn på nuvarande Distriktsmästare till Alice Iversen, storlogens historiker, 285 23rd St., Astoria, OR 97103. Årsrapporten är en stor hjälp när vi summerar vad som händer i distrikten och vi kan också dra ut viktig information till boken om Vasa 125 år.

En spännande nyhet är att vi just öppnat en ny loge, Brage No. 764 i Peoria, Illinois, Distrikt No. 8 i Michigan. Jag har också fått nyheter från Sverige om att man haft stor framgång med att rekrytera nya medlemmar!

Beställ storlogens vikinganål för att släppa loss din inre Viking! Knappnålarna finns att köpa genom din storloge-deputerade, medlemmar av storlogens exekutiva styrelse eller av mig. De är mycket uppskattade som gåva.

Kom ihåg, vår orden behöver livliga och entusiastiska medlemmar - sprid ordet! PV PV PV (Prata om Vasa) och gör det entusiastiskt!

God Jul och Gott Nytt År!

I Sanning och Enighet

Art Bjorkner, Stormästare

 

Home Lodge Directory Links Membership Activities Materials About the Vasa Order of America